Germaine Girigori

germaine

Germaine Girigori is op Curaçao geboren en getogen. Zij heeft gekozen om haar studie op het gebied van Papiamentu te doen. Het is haar moedertaal en is zeker een taal die volop in ontwikkeling is.

Zij arriveerde op Bonaire vóór 10-10-10 Bonaire en raakte helemaal verliefd op het eiland.

Als Curaçaoënaar heeft zij zich compleet aangepast aan de Bonairiaanse gemeenschap en cultuur. Zij waardeert Bonaire en zijn mensen heel erg en de hele gemeenschap haar heeft geaccepteerd. Zij vindt het heel belangrijk dat zij als gast op Bonaire mag zijn. Vandaar ook dat zij heel enthousiast is om met de integratie workshop te starten.

Zij heeft ruime ervaring op het MBO onderwijs gebied met specialisatie niveau 1 en 2.

Zij heeft gewerkt als Educatief vormingswerker, Studie en loopbaanbegeleider, zorgcoördinator en coördinator bij het interne stagebureau van de SGB.

Juli 2016 richtte zij haar eigen bedrijf op, onder de naam Motivisati. Motivisati betekent motiveren in Servisch. Zij gelooft er volop in, dat mensen hun hele leven lang zich moeten ontwikkelen en motivatie is niet weg te denken hierbij.

Motivisati biedt Papiamentu cursussen aan in groepsverband, privé maar ook aan bedrijven. Andere diensten die door Motivisati worden aangeboden zijn:

ontwikkeling en vertaling van lesmateriaal; begeleiden van mensen op de werkvloer en trainingen op het gebied van ontwikkelen van competenties en vaardigheden.

Zij gelooft dat de mensen die op een niveau 2 en lager zitten meer aandacht nodig hebben en dat zij op hun niveau en in hun eigen taal, zich kunnen ontwikkelen door middel van trainingen en workshops.